Devlet veriyor, insanlar istismar ediyor

Elazığ’da TOKİ Konutlarının Fahiş Kiralara Verilmesi Vatandaşları Zor Durumda Bırakıyor

Elazığ’da meydana gelen 2020 ve 2023 depremlerinin ardından inşa edilen TOKİ konutlarının ev sahipleri tarafından yüksek kiralara verilmesi, vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Mahalle muhtarı, devletin neredeyse bedavaya sunduğu bu konutları kiraya verenlere seslenerek vicdanlı olmalarını istedi.

Depremlerden Etkilenen Hak Sahipleri Yeni Konutlarına Kavuşuyor

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihlerinde Elazığ’da meydana gelen depremlerdekileri etkileyen Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinin ardından, hak sahipleri için yapılan konut çalışmaları hızla devam ediyor. 2020 Elazığ depreminin ardından yaklaşık 24 binden fazla konut inşa edilmiş ve hak sahiplerine teslim edilmişti. İnşaatlar devam ederken, 2023 Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Elazığ’da, 27 bin 716 hak sahibi evlerine yerleştirildi ve 11 bin 366 konutun inşası devam ediyor. Yapımı devam eden konutların yıl sonuna kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Hak Sahiplerinden Yüksek Kiralar Alınıyor

Öte yandan, devlet tarafından uygun fiyatlarla sağlanan TOKİ konutları, hak sahipleri tarafından yüksek kiralara verilmeye devam ediyor. Evlerini teslim alan hak sahipleri, yıllık 9-10 bin lira ödeme yaparken, evleri aylık 10 ila 15 bin lira arasında kiraya veriliyor. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine, Hicret Mahallesi muhtarı Murat Gülbasan, ev sahiplerine çağrıda bulunarak, “Devlet size bedava verdiği konutları fahiş fiyatlara kiraya vermeyin” dedi.

2020 ve 2023 depremlerinden etkilenen vatandaşlar için konutların önemine değinen muhtar Gülbasan, “Hak sahiplerinin uygun fiyatlarla aldığı konutları yüksek rakamlara kiralamaları vicdansızlıktır. Devletin desteğiyle elde edilen bu konutları, makul fiyatlara kiraya verilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Devletin desteğine rağmen yüksek kira bedelleri talep eden ev sahiplerine karşı vatandaşları destekleyen muhtar, vatandaşların sorunlarına duyarlı bir tutum sergilediğini belirtti.

Related Posts

Fitch’ten rezerv açıklaması

Değerlendirmeleri yakından takip edilen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve bankacılık sektörü üzerine bir webinar düzenledi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, burada yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyet …

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

Asya borsaları sallanıyor: Ticaret görüşmeleri mi, Savaş gölgesi mi? (7 Mayıs 2025)

Asya borsaları, ABD-Çin ticaret müzakerelerine dair iyimserlik ve Çin’in ekonomiyi destekleyici adımlarıyla hareketlenirken, Hindistan-Pakistan arasındaki jeopolitik gerilimler nedeniyle karışık bir seyir izliyor. ABD ve Çin yetkililerinin tarife …

Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesinin ardından mevduat faizi yüzde 50’yi aştı, bazı bankalarda ‘hoş geldin faizi’ yüzde 52’ye kadar çıktı. Yıllık bileşik faiz ise yüzde 60’ı geride bıraktı. Borsa düşerken, döviz ve altın dalgalanırken, vatandaşın ilgisi yine TL mevduatına yöneldi.

Çalışma Bakanı Işıkhan, Özbekistan’da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye-Özbekistan Ortak Daimi Komisyonu 1’inci Toplantısı ve Eylem Planı İmza Töreni’ne katılmak üzere Özbekistan’a gitti.

Fındık ihracatının yüzde 35’i Trabzon’dan yapıldı

Türkiye’nin ocak-nisan dönemindeki fındık ihracatının değerde yüzde 35’i Trabzon’daki firmalar tarafından gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir