Boğaziçililerden Espressolab’a karşı ‘kamulaştırma’: İşgal kafe

Boğaziçi Üniversitesi’nde kuzey kafeterya olarak adlandırılan yer senenin başında kapatıldı. Kafenin yerine Espressolab’ın açılacağı konuşulurken, kafenin açılacağı yerin önündeki alan öğrencilerden habersiz olarak yıkıldı. Kampüsteki başka bir işletmeye ise çay ve kahve yasağı getirildi.

10 Şubat’ta yeni açılan kafenin fiyatlarının pahalı olmasını protesto eden 1000’i aşkın öğrenci “masalarınıza ucuz kahvelerimizle geliyoruz” ve “Boğaziçi’nde sermayeye geçit yok” pankartlarıyla eylem gerçekleştirdi.

‘KAYYUM YÖNETİMİN BİZİ KAMPÜS DIŞINA İTMESİNİ KABUL ETMİYORUZ’

Kafeyi işgal eden öğrenciler “İşgal kafe” adını verdikleri kafeye kendi çay ve kahvelerini yapmaya başladı. Taleplerini sıralayan öğrenciler, “Bu kafede kayyumluk bizimle taleplerimizi konuşmak için masaya oturana kadar işletmeye satış yaptırmayacağımızı, kendi çay ve kahvemizi kendimiz getirip burada dağıtacağımızı belirttik. Birincil taleplerimiz belliydi: burayı öğrencilerin işletebileceği, hiçbir sermayeye ait olmayan bir öğrenci kooperaitifine, çalışma alanına çevirmek ve kayyumluğun bizi muhatap alması. Bu okul bizim olmasına rağmen alınan hiçbir kararda bizimle masaya oturulmamasını kayyumluğu müzakere istiyorsa İşgal Kafe’ye çağırarak boykot ettik. 4 gündür başarıyla devam eden direniş öğrenci dayanışmasıyla çok güzel bir hal aldı. Hep birlikte kurduğumuz kahve, çay makinelerimizden yine birbirimize bedava kahve ve çay dağıttık. Hep birlikte sahiplendiğimiz, bizim dediğimiz bu alanı hiç boş bırakmadık. Dersimizi de gelip burada çalıştık, arkadaşlarımızla da burada sosyalleştik. Bir işgal programı oluşturup kulüp etkinliklerini İşgal Kafe’ye çektik. Bölümler ve kulüpler inisiyatif alıp çay, kahve dağıtımından sorumlu oldular. Bizim derdimiz belli: ortak alanlarımızın elimizden alındığı Boğaziçi Üniversitesi’nde kütüphanemiz de, çalışma alanımız da kulüp odalarımız da artık burası. Kayyum yönetimin bizi kampüs dışına itmesini, içeride de bizi öğrenci değil müşteri olarak görmesini kabul etmiyoruz. Bu üniversite bizimdir, bizim kalacak” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’de öldürülen gazeteci sayısında keskin bir artış görüyoruz

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Basın Özgürlüğü Günü etkinliğinde başta Gazze olmak üzere çatışma bölgelerinde öldürülen gazeteci sayısında artış görüldüğü vurgulanarak, bu konuda hesap verebilirliğin sağlanması gerektiğine dikkati çekildi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres “Çatışma bölgelerinde, özellikle Gazze’de öldürülen gazeteci sayısında keskin bir artış görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını “Unutmuyoruz” eylemi

Eyleme katılanlar Deniz Gezmiş, arkadaşları ve Sırrı Süreyya Önder için saygı duruşunda bulundu. Basın açıklaması sonrasında sanatçı Bülent Çatalkaya’ nın bağlaması eşliğinde Şarkışla türküsü söylendi. Eylem ve basın açıklaması sona erdi.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’ın transseksüellere ordu yasağına geçici onay verdi

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

Trump’tan Kanada Başbakanı Carney’e olay yanıt

Kanada Başbakanı Mark Carney Salı günü Beyaz Saray’daki bir toplantı sırasında Başkan Donald Trump’a Kanada’nın asla satılık olmayacağını söyledi. Kanada’nın ABD’nin 51. eyaleti olabileceğini defalarca dile getiren Trump ise bu sözlere “Asla asla …

Putin ve Netanyahu’dan kritik görüşme

Putin ve Netanyahu’dan kritik görüşme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir