Bu hastalıklardan muzdaripseniz domatesleri hemen beslenmenizden çıkarın: Sizin için felakete yol açabilirler!

Domatesin Bilinmeyen Zararları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yaz aylarının ve Türk mutfağının vazgeçilmezi olan domates, genellikle sağlığın bir sembolü olarak kabul edilir. Ancak, bu popüler besin bazı sağlık sorunları olan kişiler için istenmeyen etkilere neden olabilir.

Brightside.me’nin derlediği habere göre, eğer aşağıdaki 7 durumdan birini yaşıyorsanız, domates tüketimini gözden geçirmenizde fayda var.

1. Reflü ve Mide yanması

Domatesin yüksek asidik yapısı, mide rahatsızlıklarına sahip kişilerde mide ekşimesi ve yanma hissine yol açabilir. Mide sorununuz olmasa bile, aşırı domates veya domates sosu tüketimi benzer şikayetlere sebep olabilir.

2. Eklem ağrıları

Domates, içerdiği “solanin” adlı bir alkaloid nedeniyle bazı kişilerde eklemlerde iltihaplanma, ağrı ve şişliğe sebep olabilir.

3. Böbrek sorunları

Domates, yüksek miktarda “oksalat” ve “potasyum” içerir. Bu durum böbrek rahatsızlığı olan kişilerde böbrek taşı oluşumuna ve böbrek fonksiyonlarının daha da kötüleşmesine neden olabilir.

4. Alerjik reaksiyonlar

Domates, histamin açısından zengin bir besindir. Bu durum bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Domates alerjisi olanlarda ise belirtiler daha şiddetli olabilir.

5. Hassas Bağırsak Sendromu (IBS) tetikleyicisi

Domates, hassas bağırsak sendromu olan kişilerde ishal, kramplar, şişkinlik ve gaz gibi belirtilere neden olabilir.

6. Cilt renginde değişim (Likopenodermi)

Domatesin içerisinde bulunan likopen pigmenti, aşırı tüketildiğinde cildin turuncu bir renk almasına neden olabilir.

7. İdrar yolu problemleri

Domates gibi asitli yiyecekler, mesaneyi tahriş ederek idrar yolu sorunlarını artırabilir. Domatesi pişirmenin, durumu düzeltmeyeceğini unutmayın.

Related Posts

En sağlıklı ekmek hangisi ve ekmek alırken nelere dikkat etmeliyiz?

En sağlıklı ekmek hangisi ve ekmek alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Afyon Devlet Hastanesi’ne Operasyon!

Afyon Devlet Hastanesi’nde aralarında hemşire ve idari personelin de bulunduğu 50 çalışan, narkotik içerikli ilaçları yasa dışı yollarla uyuşturucu olarak satmak ve hastane içinde tefecilik faaliyeti yürütmek suçlamalarıyla gözaltına alındığı bildirildi. 

Uzmanlar sağlıklı kişilerin estetik amaçlı bilinçsizce kullanımına karşı uyardı: Reçetesiz zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Uzman diyetisyen Özge Bayraktar, zayıflama iğnelerinin olumsuz etkilerini Cumhuriyet’e anlattı.

Yargıtay kararını açıkladı: Sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenler yandı

Yargıtay, sosyal medyada sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenlere ilişkin emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik niteliğinde yorum yapana verilen cezayı onadı. “Hastanelerde dayak atmaya devam çoğu çok karaktersiz” şeklinde yorum yapan kişi hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan verilen mahkumiyet, hukuka uygun bulundu.

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.