Rusya’dan tarife raporu

ABD’nin Tarife Hamlelerinin Küresel ve Rus Ekonomisine Etkisi Raporlandı

Roscongress Vakfı uzmanları tarafından hazırlanan rapora göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı tarife kararlarının küresel ekonomi ve özellikle Rus ekonomisi üzerindeki etkileri incelendi.

Raporda, tarifelerin küresel piyasalarda 2008 krizinden daha büyük düşüşlere yol açtığı belirtilirken, Rusya’nın bu süreçte daha az zarar gördüğü vurgulandı.

Rusya’nın ekonomik yapısı ve küresel değer zincirlerindeki konumu sayesinde tarifelerden daha az etkilendiği raporda dile getirilirken, emtia fiyatları, Rusya Merkez Bankası’nın para politikası ve Ukrayna’daki jeopolitik durumun önümüzdeki dönemde ekonomi üzerinde belirleyici olacağına dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, olası bir küresel resesyonun, Rusya’nın temel ihraç ürünleri olan emtia fiyatlarını düşürebileceği ve bu durumun Rus bütçesine ek yük getirebileceği belirtildi.

Tarifeler nedeniyle küresel ticaretin zarar görebileceği öngörüsünde bulunulan raporda, bu durumda G7 ülkelerindeki merkez bankalarının faiz indirimi ve parasal genişleme politikalarına başvurabileceği vurgulandı.

Related Posts

Borsa günü yükselişle tamamladı (9 Temmuz 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 169,06 puan artarken, toplam işlem hacmi 104,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,56, holding endeksi yüzde 1,56 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,5 ile sigorta, tek …

Nvidia hissesi rekor kırıp dünya tarihine geçti

Nvidia hissesi güne sert yükselişle başladıktan sonra rekor kırdı. Aynı zamanda 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu.

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Bir ülke daha dijital para için düğme bastı

Pakistan, dijital para için pilot uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı